Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Viborg Kommune og Region Syddanmark

Lokalpolitikere i spil som ny V-næstformand

Stephanie Lose er favorit, hvis hun selv vil, ellers er Ulrik Wilbek klar.

Mens der ventes på fremlæggelsen i morgen af den advokatvurdering, som Folketinget har bestilt af Instrukskommissionens konklusioner om daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), er der uden for det juridiske og det politiske også en organisatorisk løs ende, der skal bindes, nemlig: Hvem skal være Venstres næstformand efter Inger Støjberg?

Her er Syddanmarks regionsrådsformand og Danske Regioners formand Stephanie Lose favorit, hvis hun ellers selv vil, og hvis ikke så har Viborgs borgmester Ulrik Wilbek nu meldt sig som interesseret. Sådan da, for han vil kun, hvis ingen andre vil.

- Jeg har fået mange opfordringer, og det vil jeg gerne overveje, siger han til Viborg Stifts Folkeblad.

Betingelsen er, at han kun vil arbejde i kulissen og ikke ud i et kampvalg om posten.

Dermed ligger håndbolden fortsat hos Stephanie Lose, der omhyggeligt ikke selv har udtalt sig om spørgsmålet. Andre har derimod fremhævet hende som oplagt, og ikke hvem som helst. Eksempelvis mener den indflydelsesrige formand for V i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, at der "ingen bedre kandidat" vil være end Lose.

Som supplement til partiformand Jakob Ellemann-Jensen har hun den fordel, at Jylland kan se sig selv i hende, og det kan de kommunale og de regionale også. Det samme gælder for Ulrik Wilbek, men han er mand og Stephanie Lose kvinde, og det kan blive det, der gør forskellen. Foruden at Lose ikke har behøvet nævne sig selv for at komme i spil.