Lokalplan for jollehavn i Aabenraa kendt ulovlig

KORT NYT16. MAJ 2021 8.03

AABENRAA: Planklagenævnet er nu kommet med en afgørelse i sagen om jollehavnen ved Loddenhøj i Aabenraa Kommune. Et flertal i nævnet har afgjort, at havnen er ulovlig og ophæver lokalplanen, der tidligere gjorde anlægget muligt. Afgørelsen kommer efter en række sager i andre klagenævn, der har kørt, siden jollehavnen lå færdig i sommeren 2020. Det skriver JydskeVestkysten.

Klagerne, som nævnet har behandlet, går på en række punkter, men klagerne har kun fået ret i punktet, der handler om, at planloven siger, at ferie- og fritidsanlæg i kystområder skal lægges efter samlede overvejelser om turistpolitik og kun i forbindelse med eksisterende beboelse eller anlæg. Men jollehavnen ligger i et åbent kystlandskab og bryder ifølge nævnet strandens forløb. Havnen blev anlagt på trods af, at der 850 m væk ligger et havneanlæg ved Barsø Landing.

Afgørelsen fra Planklagenævnet siger ikke noget om, hvad der videre skal ske. Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V), vil over for JydskeVestkysten endnu ikke drage nogen konklusioner, før han har nærlæst den 31 sider lange afgørelse fra nævnet.

mh