Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lokale medier: Vejle og Fredensborg bliver frikommuner

OPDATERES: Frikommunerne er endnu ikke officielt udpeget, men i Vejle og Fredensborg er der nogen, der ved noget. Angiveligt bliver der ni og ikke fem frikommuner
6. APR 2011 14.05

VEJLE: Efter hvad Vejle Amts Folkeblad erfarer, bliver Vejle Kommune en af de fem kommuner, der fra 1. januar 2012 kan betegne sig selv som frikommune.

Endnu har indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) ikke løftet sløret for, hvilke af ansøgerkommunerne, der er udvalgt. Men ifølge avisens kilder skulle Vejle blive en af de fem.

Vejle sendte sin ansøgning i midten af februar - med SF imod ansøgningen. Partiet frygter, at en status som frikommune vil koste for mange administrative kræfter i en periode, hvor der i forvejen er pres på forvaltningen med besparelser og omstillinger.

De øvrige byrådsmedlemmer lagde mere vægt på, at kommunen nu får mulighed for at indrette den kommunale service mere uafhængigt af landspolitikerne.

MF og finansordfører Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti er også medlem af byrådet i Vejle.

Ifølge Frederiksborg Amtsavis bliver Fredensborg Kommune også en af de ni kommuner, som skal indgå i frikommuneforsøget, og Indenrigs- og Sundhedsministeriets afgørelse bliver offentliggjort senere onsdag eftermiddag.

Det samlede ansøgerfeltet har ifølge ministeriet budt på mange kvalificerede ansøgere, og regeringen har ifølge avisen derfor valgt at udvælge i alt ni frikommuner i stedet for fem, som oprindeligt udmeldt.

 

ka