Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ledelse fyret i social børnefond

KORT NYT24. FEB 2020 5.55

Den velgørende fond Børns Velfærd arbejder efter eget udsagn med at skabe nye løsninger på de udfordringer og problem­stillinger sårbare børn og unge har i Danmark i dag. Siden 2011 har fonden indsamlet mindst 20 mio. kr., men kun ganske få penge er gået til sårbare børn, da de fleste penge er blevet spist af administration. Nu har Civilstyrelsen fyret bestyrelsen, skriver DR.

I det seneste kendte regnskabsår 2017/2018 indsamlede fonden 2,3 mio. kr, men kun 1.765 kr. - mindre end en promille - blev uddelt. Pengene er især indsamlet fra små og mellemstore virksomheder. Resten gik til administration og størstedelen til det callcenter, der indsamler pengene, som er ejet af fondens stifter, Morten Egelund. De beskedne uddelinger har fået Civilstyrelsen til at gå ind i sagen, og det er endt med en fyring af fondens bestyrelse. 

Fondens stifter, Morten Egelund, oplyser til DR, at han i dag ingen formel rolle har i fonden, men udelukkende driver et telemarketingsfirma. Han siger til DR, at myndighedernes skridt mod fonden er fejlagtige og grundløse. Civilstyrelsen har nu indsat en ny bestyrelse i Børns Velfærd.

Ritzau