Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Laveste antal corona-indlagte siden november

173 danskere er indlagt med corona - heraf 40 på intensivafdeling.
17. APR 2021 14.45
TEMA: Corona

Coronasituationen på landets hospitaler fortsætter med at se bedre og bedre ud. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI). Lørdag morgen var 173 smittede indlagt på landets hospitaler. Det er 12 personer færre end fredag - og det laveste siden 3. november.

Situationen har altså udviklet sig bedre, end det var frygtet. En ekspertgruppe under regeringen havde tidligere beregnet, at vi kunne risikere op mod 870 indlagte i midten af april, da dele af samfundet blev genåbnet.

Antallet af coronapatienter har været støt faldende, siden det toppede 4. januar, hvor 964 smittede var indlagt på hospitaler i Danmark. Lørdag morgen lå 40 af de indlagte på intensivafdelinger, hvilket er fire flere end fredag. 30 af dem er tilkoblet en respirator.

Der er det seneste døgn sket 25 nye indlæggelser af smittede. Når det samlede antal indlagte falder, skyldes det, at der også er sket udskrivelser af patienter.

17,8 pct. har fået første stik

På grund af tekniske problemer dækker dagens opgørelse over smittetilfælde 26 timer. Her er registreret 724 nye tilfælde.

Det svarer til 0,38 pct. af de 191.806 prøver, der er kommet svar på. Tallet kaldes positivprocenten og er på niveau med de foregående uger.

Der er i den seneste opgørelse også foretaget 215.259 lyntest. De positive tilfælde fra lyntest indgår på grund af usikkerhed om testsvarene ikke i statistikken over smittetilfælde. Det gør kun svar fra PCR-test.

Yderligere 17.343 personer har fået første stik med en coronavaccine, mens 8.517 har fået det andet og sidste stik siden fredagens opgørelse.

Det betyder, at 17,8 pct. af danskerne nu har fået mindst ét stik med en vaccine. Af dem har tæt på 500.000 fået begge stik - svarende til 8,5 pct. af Danmarks befolkning.

Ritzau