Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lange udsigter for bedre indeklima på Esbjergs skoler

ESBJERG: Indeklimaet på Esbjergs kommuneskoler er i en forfatning, så der skal bruges 83,5 mio. kr. blot for at rette nogenlunde op på problemerne, fremgår det ifølge JydskeVestkysten af en strategisk indeklimaplan, der er udarbejdet i samarbejde med Realdania og Rambøll.

I planen konstateres det, at med den nuværende investeringshastighed er der tale om en evighedsplan, fordi man med en typisk levetid på 20 år for et indeklimaanlæg kun lige når at komme igennem det hele, før man skal starte forfra. I budget 2020 er der afsat ti mio. kr. til indeklimaforbedringer på to af de værst ramte skoler, men først fra næste år og kun med halvdelen af beløbet i 2021. De andre fem mio. kr. frigives først i 2022.

På den ikke-økonomiske bane anbefaler indeklimaplanen adfærdsregulering på skolerne, forstået sådan, at alle går ud i pauserne, at gangarealer udnyttes i undervisningen, at vinduerne åbnes efter en time, at eleverne lærer selv at lufte ud, at der er ryddet op, så det er muligt at gøre ordentligt rent og en række andre tiltag, skriver avisen. 

mk