Landets første hjernerystelseskoordinator ansat i Randers

Mere end 25.000 får årligt en hjernerystelse, og en tredjedel døjer med senfølger. Nu får borgere i Randers hjælp fra landets første kommunalt ansatte hjernerystelseskoordinator.
24. MAJ 2022 9.48

RANDERS: Danmarks første kommunaltansatte hjernerystelseskoordinator er blevet ansat i Randers kommune i et projekt der skal hjælpe borgere med senfølger efter en hjernerystelse, oplyser kommunen. Det er socialrådgiver Marie Vissing Nedergaard, der skal udfylde jobbet.

- De, som er hårdest ramt, har ofte haft kontakt til mange forskellige behandlere og fagpersoner. Vi håber, at borgerne nu vil opleve en bedre sammenhæng i deres forløb. Vi tilbyder råd og vejledning i forhold til hverdagen og de ændrede livsvilkår samt en orientering om kommunens tilbud til borgere med følger efter hjernerystelse. Desuden hjælper vi med at koordinere forløb ved blandt andet at formidle kontakt til relevante fagpersoner, der kan hjælpe med vejledning i forhold til for eksempel sygemelding, uddannelse og jobsituation, siger hun.

Mere end 25.000 dansker får årligt hjernerystelse og en tredjedel har følger efter tre måneder. Tilbuddet i Randers Kommune gælder både børn og voksne og omfatter samtaler med såvel den ramte som de pårørende.

- Jeg er glad for, at vi har fundet de nødvendige midler i Sundhedsfremme- og forebyggelsespuljen. Vi får nu mulighed for at afprøve initiativer, der kan fremme forebyggelsesarbejdet. Hjernerystelse er noget, alt for mange mennesker er belastet af. Hidtil har det været svært at finde vej igennem systemet og få den rigtige hjælp, men det håber vi at afhjælpe med ansættelse af en koordinator, siger formand for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget Louise Høeg (V).

cwa