Læsø har fundet sin nye kommunaldirektør
Kurt Bennetsen er indstillet af et enigt ansættelsesudvalg.

Læsø har fundet sin nye kommunaldirektør

Direktør for nordjysk erhvervsnetværk rykker til topposten i ø-kommunen.
17. DEC 2021 6.15

LÆSØ: 52-årige Kurt Bennetsen, som bor i Nørresundby, bliver den nye kommunaldirektør på Læsø.

Han afløser Peter Pietras, som i oktober blev fritstillet efter sagen om et ulovligt skur på hans sommerhusgrund.

Kurt Bennetsen kommer fra en stilling som direktør i erhvervsnetværket Erhverv Norddanmark gennem tre et halvt år. Tidligere har han blandt andet været projektkoordinator i Aalborg Havn, direktør i Spar Nord, socialchef i daværende Hobro Kommune, skole- og socialchef i daværende Løkken-Vrå Kommune og løn- og budgetchef i Kolding Kommune. Derudover har han haft en række bestyrelsesposter.

Læsø Kommune forventer, at han med sin baggrund i både den kommunale og private sektor kan og skal være med til at skabe sammenhængskraft blandt alle aktører på og omkring Læsø, der er afgørende for at realisere Læsøs vision om at skabe et bæredygtigt samfund med fortsat selvstændigt kommunalt styre, oplyser kommunen.

Der venter blandt andet aktuelle opgaver med et udviklingspartnerskab, et færgeprojekt og optagelse på Unescos verdensarvsliste.

Sammen med den nye kommunalbestyrelse skal Kurt Bennetsen sikre, at det private erhvervsliv udvikles og understøtter fiskerierhvervet samt øens turismemuligheder.

Enigt ansættelsesudvalg

Kommende borgmester Tobias Birch Johansen fremhæver, at det er et enigt ansættelsesudvalg med både gamle og nye kommunalbestyrelsesmedlemmer, personale og ledelse, der har indstillet Kurt Bennetsen til stillingen. 

Kurt Bennetsen og hans hustru Anne-Beth, som er skolelærer og familiebehandler, er nu gået i gang med at etablere sig på Læsø. Tiltrædelsen sker snarest muligt, forventeligt 1. februar, oplyser kommunen.

ak