Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lærerne erobrer Christiansborg

FV 11 Lærere er nu den næststørste gruppe i Folketinget, kun overgået af politikere med statskundskab - cand.scient.pol - som erhvervsbaggrund
20. SEP 2011 13.35

FOLKETINGET: Danmarks Lærerforening sender i en pressemeddelelse lykønskninger til 17 nyvalgte politikere, som alle har en baggrund som folkeskolelærere. Marianne Jelved (R), uddannelsespolitisk ordfører for Radikale Venstre, er ikke overrasket over, hvorfor lærerne er så stærkt repræsenteret på Christiansborg.

- Lærere er efter min erfaring qua deres job engagerede i samfundsudviklingen. De er helt naturligt interesserede i, hvordan denne udvikling påvirker deres elever, siger Marianne Jelved  til Danmarks Lærerforening. Hun har selv haft stor fordel af sin lærerbaggrund på den politiske slagmark.

- Når man er lærer, er man hele tiden på. Man er hele tiden i gang med at organisere grupper og elever på en sådan måde, at man får mest muligt ud af det, man har planer om. Det ligger på rygraden at have en pædagogisk tilgang til det at være sammen med andre om at skabe resultater. Lærere er med andre ord dygtige til at få ting til at fungere og få andre til at fungere sammen, og de kompetencer er også nødvendige på Christiansborg, siger den radikale veteran.

Fem helt nye lærer-ansigter
Marianne Jelved tilhører en gruppe af genvalgte lærer-profiler, der absolut er blandt de politiske sværvægtere på Christiansborg. Også SF´s partileder Villy Søvndal, Venstres afgående miljøminister Karen Elleman og Socialdemokraternes Henrik Dam Kristensen, der tidligere har været socialminister og EU-parlamentariker, har rødder i Folkeskolen.

Men der også blevet plads til helt nye lærer-ansigter, som mandag havde deres første arbejdsdag på Christiansborg. En af dem er Annette Lind (S), nyvalgt folketingspolitiker fra Vestjyllands Storkreds.

- Jeg er overbevist om, at min baggrund vil give mig en ballast, jeg kan drage fordel af som ny politiker på Christiansborg, siger Annette Lind.

Hun er en af fem førstegangs-parlamentarikere, som skal til at skifte lærergerningen ud med et offentligt liv på den politiske scene.

mou

Folkeskolelærere på Tinge:

Socialdemokraterne
Karin Gaarsted (nyvalg), folkeskolelærer, Vestjyllands Storkreds
Annette Lind, (nyvalgt) folkeskoleleder, Vestjyllands Storkreds
Torben Hansen, folkeskolelærer, Østjyllands Storkreds
Orla Hav, folkeskolelærer, Østjyllands storkreds
Henrik Dam Kristensen, skoleleder, Østjyllands Storkreds
Troels Ravn, skoleleder, Sydjyllands Storkreds

Radikale Venstre
Jeppe Mikkelsen (nyvalgt), folkeskolelærer, Østjyllands Storkreds
Marlene Lorentzen (nyvalgt), folkeskolelærer, Sydjyllands Storkreds
Marianne Jelved, folkeskolelærer, Cand. Pæd. i dansk, Nordjyllands Storkreds

SF
Steen Gade, folkeskolelærer, Vestjyllands Storkreds
Karina D. Lorentzen, folkeskolelærer, Sydjyllands Storkreds
Villy Søvndal, folkeskolelærer, Københavns Storkreds

Dansk Folkeparti
Karin Nødgaard, Sjællands Storkreds

Venstre
Anne-Mette W. Christensen, folkeskolelærer, Østjyllands Storkreds
Karen Elleman, folkeskolelærer, København Omegns Storkreds
Hans Christian Schmidt, viceskoleinspektør, Sydjyllands Storkreds

Enhedslisten
Lars Dohn (Nyvalg), Vestjyllands Storkreds, folkeskolelærer

(Kilde: Danmarks Lærerforening)