DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Læger lyn-implementerer videokonsultationer

KORT NYT12. MAR 2020 7.24
TEMA: Corona

Det bliver ikke kun danskernes arbejdsmøder, der i stigende grad foregår via video på grund af coronasmitten, skriver Altinget. Går alt vel, vil stadigt flere syge danskere i løbet af de næste uger kunne erstatte deres fysiske lægebesøg med en videokonsultation med deres egen praktiserende læge.

Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation har netop aftalt at fremskynde denne service på grund af den ekstraordinære situation, hvor Danmark lukkes ned for at bremse coronapandemien. Målet er, at hovedparten af landets cirka 3.400 praktiserende læger kan lave videokonsultationer med deres patienter.

PLO og Danske Regioner vil ifølge Altinget løbende melde ud, i takt med at appen bliver gjort tilgængelig for patienterne. I praksis kommer det til at foregå via den eksisterende app 'Min Læge', som de praktiserende læger har stillet til rådighed i over et år. Her kan man i dag bestille tid hos lægen, skrive korte mails til lægen og forny recepter. I løbet af kort tid vil appen få en knap, der viser muligheden for videokonsultation, der dog stadig først skal aftales med lægen.

ibs