Lægekonsulenter skal holde sig langt væk fra sagsbehandlingen af, hvorvidt borgerne har ret til førtidspension eller ej. Det har både socialministeren og beskæftigelsesministeren tydeligt tilkendegivet i svar i Folketinget.
Men regeringen har slet ikke lovhjemmel til at fastsætte bindende regler for, hvad kommunerne må bruge lægekonsulenter til. Om lægekonsulenter kan afgøre om borgerne eksempelvis har ret til førtidspension eller ej, er helt op til den enkelte kommune at afgøre.
Det medgiver Socialministeriet nu i et brev til Folketingets Ombudsmand, som Orientering på P1 er kommet i besiddelse af.
Det sker efter Ombudsmanden undrede sig over, hvordan tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) kunne skrive, at lægekonsulenter ikke har kompetence til at træffe afgørelser om førtidspension eller andre sociale ydelser.
Og Socialministeriet forklarer nu, at de mente noget andet med 'lægekonsulenter' – ifølge Orientering for at 'skrive sig ud af' uenigheden, så ny lyder det: Kun lægekonsulenter, der alene var ansat til at være rådgivere på det rent lægelige, skal holde sig væk fra sagsbehandling. Så en lægekonsulent ansat til at være sagsbehandler, kan altså godt sagsbehandle.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.