dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Opfordring:
Lad specialklasser indgå i bekendtgørelsen for nødundervisning

Børn i specialklasser får fravær, hvis de ikke møder fysisk op til undervisning på grund af corona. Derfor bør det være muligt at medtage dem i bekendtgørelsen for nødundervisning, så de også kan hjemsendes.

ESBJERG / HADERSLEV: Enkelte politikere i Esbjerg og et enigt børne- og familieudvalg i Haderslev mener, at forældre med børn i specialklasser skal have mulighed for at holde deres børn hjemme under nedlukningen på lige fod med børn i andre klasser, skriver JydskeVestkysten. Som det er lige nu, medfører det ulovligt fravær, hvis børn i specialklasser ikke møder op i skole uden gyldig grund, fordi de endnu ikke er omfattet af bekendtgørelsen for nødundervisning.

Derfor bør ministeriets regler være mindre restriktive, så de tager mere højde for det enkelte barn og den enkelte families situation, og så et barn kan være hjemme, hvis det er bedst. Med bl.a. det argument vil politikere i Haderslev og Esbjerg nu rette henvendelse til Christiansborg.

- Som det er nu, er det meget rå og firkantede regler, skolerne skal følge. Derfor gør jeg også, hvad jeg kan for at påvirke ad de kanaler, jeg har adgang til. Det er jo på Christiansborg, at holdningen og reglerne skal ændres. Jeg forstår godt, at man gerne vil passe på børn fra udsatte familier, men set i lyset af, at alle andre børn er hjemsendt, mener jeg, at det er forkert, at man ikke giver mulighed for, at forældre kan holde deres børn hjemme, hvis det giver mening, siger blandt andet formand for børne- og familieudvalget i Esbjerg, Diana Mose Olsen (SF) til JydskeVestkysten.

Flere ledere på specialskoler undrer sig også over, hvorfor de ikke er medtaget i bekendtgørelsen om nødundervisning. På Louiseskolen i Haderslev underviser man fortsat 208 børn med særlige behov.

- Vi sidder mellem seks og otte elever samt tre voksne i små lokaler. Vi føler ikke, vi kan tage vare på os selv og børnene, siger bl.a. lærer og tillidsmand på skolen Bjørn Jensen til DR.

eo