Kvinde sigtet for plejehjemsdødsfald skal forblive varetægtsfængslet

KORT NYT8. JUN 2022 12.40

RANDERS: En kvinde oprindelig sigtet for et drab og tre drabsforsøg mod beboere på et plejehjem i Randers, skal forblive varetægtsfængslet. Varetægtsfængslingen forlænges yderligere fire uger frem til 6. juli, oplyser dommeren ved Retten i Randers onsdag middag.

Kvinden blev anholdt af Østjyllands Politi 14. marts efter en anmeldelse om mistænkelige indlæggelser på sygehuset i Randers. Ifølge sigtelsen skal kvinden have givet plejehjemsbeboerne præparaterne Baclofen, Diazepam og Mirtazapin. Det skete ifølge sigtelsen ”uden lægelig ordinering eller lægefaglig begrundelse”. Ifølge sigtelsen er det en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

Den plejehjemsansattes fortsatte varetægtsfængsling sker på grundlag af en mistanke om, at hun har overtrådt straffelovens paragraf 245, der tale om "groft legemsangreb". Retten har således ikke fundet begrundet mistanke om, at kvinden er skyldig i drab. Hun nægter sig skyldig.

Ritzau / cwa