Kvinde dømt for drabsforsøg mod sin indlagte mand

Gennem et halvt år har en kvinde forgiftet sin mand med sin egen medicin. Retten i Sønderborg har kendt hende skyldig i drabsforsøg og straffet med syv års fængsel.
17. DEC 2019 12.20

SYDDANMARK / HOVEDSTADEN: En kvinde er blevet kendt skyldig i drabsforsøg mod sin mand, der var indlagt efter et fald i hjemmet. Det har retten i Sønderborg takseret til syv års fængsel. Manden var først indlagt på Sønderborg Sygehus, siden Odense Universitetshospital og til sidst Rigshospitalet. Det var her, en overlæge slog alarm.

Manden var gennem cirka et halvt år blevet forgiftet med den stærke medicin baclofen. Ikke et medikament, han selv var ordineret - det var hans kone derimod. Hun havde angiveligt parkinsons, men i retten er det kommet frem, at hun aldrig er blevet diagnosticeret med sygdommen.

Hverken manden selv eller parrets datter forstod derfor, hvordan medicinen skulle være endt i mandens mave. Siden kvinden blev anholdt sidste år, har manden besøgt kvinden hver fredag, skriver TV2, og ifølge JydskeVestkysten har manden selv forklaret i retten, at han ikke tror, hans kone har forsøgt at drøbe ham.

'Baklofen "Mylan" anvendes ved kroniske spastiske tilstande med spændte, stive muskler som følge af sygdom i centralnervesystemet,' fremgår det af minmedicin.dk.

Manden blev dybt bevidstløs efter forgiftningen og 'havde minimal hjerneaktivitet' og overlevede kun, fordi han fik hurtig behandling. Forgiftningen skete blandt andet gennem jordbærgrød, som kvinden medbragte, og kakaomælk, som personalet afviste at give manden. Efterfølgende ville den 65-årige kvinde heller ikke selv drikke den.

Hun har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt