Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Aros byder på kunstdebat live og digitalt.
Foto: Ole Hein Pedersen

Kulturliv får fondsstøtte under corona

15 kulturinstitutioner har fået støtte af Realdania til aktiviteter i en hverdag dikteret af corona. Flere oplevelsesformater afvikles digitalt.

Der er både oplevelser med musik, arkitektur, kunst, bygningskultur og historie at vælge i mellem, når 15 Realdania-støttede kulturinstitutioner byder indenfor i byer og på landet i hele Danmark. Nogle udvider åbningstiden i november og december, andre afvikler arrangementer, når det er muligt i løbet af 2021, oplyser fonden.

I Game streetmekka landet over er der fredagsaktiviteter med gadekultur som omdrejningspunkt. Ledreborg Gods ved Lejre åbner slotsparken om aftenen med spændende lyssætning.

Naturkraft i Ringkøbing afvikler særlige "Tusmørkedage" i den store arena for naturens kræfter – og på Dansk Arkitektur Center i København er der i november fuldt fokus på aktiviteter i børnehøjde. Anexet, Lundsgaard Gods ved Kerteminde giver gratis adgang for personer med funktionsnedsættelse og deres ledsagere til koncerter frem til maj 2021.

Maltfabrikken i Ebeltoft vil udvikle en ny dramatiseret rundvisningsform – planen er at gøre den virtuel, så de kan byde flere – også internationale – gæster indenfor. Aros Kunstmuseum i Aarhus byder i 2021 på kunstdebat både live og digitalt – og på Utzon Center i Aalborg vil man i en ny podcastserie sætte fokus på kendskabet til de arkitekturoplevelser, centret rummer. 

Øvrige kulturinstitutioner, der har fået støtte, er: Glasmuseet i Ebeltoft, Roskilde Kloster, Spøttrup Borg, Musikkens Hus, Dronninglund Kunstcenter, Louisiana og Søby Brunkulsmuseum. 

ka