Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kontanthjælpsmodtagere samler affald i nationalpark

Hver dag samler syv til 12 kontanthjælpsmodtagere ca. 800 kg affald op på havdigerne i Nationalpark Vadehavet

ESBJERG: Nationalparkens havdiger rengøres nu hele året. Hver dag samler 7 til 12 kontanthjælpsmodtagere nemlig ca. 800 kg affald op på havdigerne i Nationalpark Vadehavet. Det sker i et samarbejde mellem Entreprenøren og Jobcentret.

Dagligt bliver ca. 2 km dige gennemgået. Bredden er ret stor langs de 2 km, da det ikke kun er selve diget, der samles på, men også inden for diget og uden for diget, helt ud til vandkanten.

- Og ikke nok med, at vi holder digerne rene, vi får også sorteret de ret store mængder affald, så det, der kan genbruges, bliver det, og kun resten går til forbrænding, siger formand for Teknik & Forsyningsudvalget Freddie H. Madsen (DF).

Digelaug lettes for arbejde
Entreprenøren har forpligtet sig til at finde arbejde, som ellers ikke ville blive gjort, til ca. 12 kontanthjælpsmodtagere, og det er entreprenøren, der lægger teamleder og materiel til arbejdet.

Opgaven har tidligere ligget ved de lokale digelaug selv, og det har været en opgave, der kun blev udført én gang om året, nemlig i april måned. Dette arbejde slipper de nu for og nationalparken bliver løbende holdt ren gennem hele året.

Mere arbejde venter
Det er den kommunale afdeling Entreprenøren, der har fostret den konkrete idé og som står for projektet.

- Digerengøring er det første projekt, men vi skal nok finde andet arbejde, hvis der ikke er nok på digerne, siger entreprenørchef Jørn Madsen.

Medarbejderne er kommunens kontanthjælpsmodtagere, der således har et meningsfyldt arbejde at stå op til og et arbejde med social kontakt med kolleger. Det er desuden et arbejde, der ikke ellers ville blive gjort, og derfor et arbejde, som kommunen gerne må lade kontanthjælpsmodtagere udføre.


Billedtekst: Keld Poulsen og Bjarne Schmidt er to af de medarbejdere, der er med til at indsamle ca 800 kg. affald på digerne hver dag.

Foto: Byhistorisk Arkiv Esbjerg