DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Mere arbejde for kontanthjælp

Også København vil følge jyske kommuner i nye krav til unge modtagere af kontanthjælp
KORT NYT14. MAR 2012 9.08

KØBENHAVN: Op mod 1.500 unge kontanthjælpsmodtagere i København kan se frem til at skulle i gang med en arbejdsindsats, hvis de vil have kontanthjælp i stedet for en uddannelse eller et job. Landets største kommune har besluttet at følge i halen på en lang række jyske kommuner , der de senere år har fået flere unge i uddannelse eller job ved at kræve, at de skal arbejde for kontanthjælpenm skriver Berlingske.

- Vi vil også inddrage fagforeningerne, så vi sikrer, at aktiveringen lever op til formålet og ikke fortrænger de fastansattes job i kommunen , og så skal det kombineres med god vejledning og samtaler, siger beskæftigelsesborgmester Anne Mee Allerslev ( R) og understreger, at kommunen også arbejder på en praktikpladsstrategi, hvor ambitionen er, at alle unge på en erhvervsuddannelse har garanti for en praktikplads senest i 2015.

En del af planen er at oprette 300 ekstra private løntilskudspladser, som skal hjælpe nyuddannede ind i virksomhederne. Bl.a. Aalborg og Aarhus har i en årrække ladet jobklare unge på kontanthjælp arbejde på kommunale projekter såsom have-eller anlægsprojekter for at motivere dem til at komme i gang med en uddannelse eller et job.

ka