Komponent får tidligere minister i stalden

KORT NYT21. JUN 2022 13.30

Den tidligere folketingspolitiker og kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen skal samarbejde med Komponent og hjælpe kommunerne til at udbygge og forbedre deres netværk på Christiansborg i varetagelsen af lokale interesser. Og så skal hun inspirere kommunale direktioner og borgmestre i det strategiske ledelsesarbejde.

20200629-201021-4-1600x997we  - I Elsebeth Gerner Nielsen har vi fået en spændende og meget erfaren profil med på holdet. Hun har stor viden om de politiske arbejdsgange og beslutningsprocesser på Slotsholmen, og hendes engagement i både kulturlivet og den grønne omstilling gør, at hun også kender systemet udefra. Hun ved om nogen, at det kræver både tid og ressourcer at opbygge et brugbart netværk på Christiansborg. Hendes viden og erfaring kan nu komme kommunerne til gavn, når lokale agendaer kræver nationalt fokus, siger vicedirektør i Komponent Jan Henriksen.

Gerner Nielsen var kulturminister fra 1998 til 2001 og sad i Folketinget for De Radikale fra 1994 til 2007. Siden har hun været rektor for Designskolen Kolding og generalsekretær i Folkehøjskolernes Forening. Siden 2021 har hun haft egen konsulentvirksomhed ved siden af bestyrelsesposter i bl.a. Unesco og Grundfosfonden.

I Komponent skal hun bl.a. være med til at udvikle kurser i at opbygge og vedligeholde netværk på Christiansborg, ligesom hun sammen med Jan Henriksen skal inspirere borgmestre og kommunaldirektører til at arbejde endnu mere strategisk med kommunal topledelse.

ka