Kommunerne skal stå for seniorpension i et år

Selvstændig myndighed under ATP skal stå for seniorpension fra 2021.
16. DEC 2019 14.05

Forligspartierne bag aftalen om seniorpension er nu blevet enige om, hvordan seniorpensionen skal administreres. Det bliver en ny selvstændig myndighed under ATP, der skal administrere og tilkende seniorpension fra 1. januar 2021. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet. I den mellemliggende periode skal kommunerne administrere ordningen.

Den nye myndighed skal sikre en ensartet tilkendelse på tværs af landet, og den bliver en ny selvejende institution med selvstændig bestyrelse, som oprettes ved lov og tillægges myndighedsansvaret for administration og tilkendelse af seniorpension.

Den midlertidige rolle i kommunerne huer ikke KL-formand Jacob Bundsgaard (S), der tidligere har sagt, at han hellere ønsker rollen permanent i kommunerne. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er dog glad for at have den nye løsning på plads. 

- Jeg er glad for, at vi nu har fundet en permanent løsning for administrationen af seniorpension, hvor vi giver ATP et år til at etablere den nye myndighed. Det skal bane vejen for, at borgere uanset, hvor de bor, bliver behandlet ens. Indtil den myndighed er på plads, har jeg fuld tiltro til, at kommunerne vil sørge for, at borgere med væsentlig nedsat arbejdsevne, og som opfylder kravene får tilkendt seniorpension, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt