En rundringning fra FDM og Dansk Vejforening viste i 2011, at omkring 80 pct. af de danske kommuner prøver at spare penge ved at slukke helt eller delvist for gadebelysningen i aften-, nat- og morgentimerne. Mange af dem vælger den primitive metode med at slukke hver anden lampe - selv om det ifølge forskningen er blandt de mest trafikfarlige tiltag, fordi bratte skift mellem lys og mørke forvirrer bilisternes øjne.
Fra 2015 må man hverken importere eller producere de gammeldags kviksølvlamper i EU, og kommunerne skal inden for de næste år udskifte i hvert fald en tredjedel af alle gadelysarmaturer.
- Hvis man tænker langsigtet, er der både økonomiske og klimamæssige fordele, siger Martin Damm (V), formand for KL's teknik- og miljøudvalg og borgmester i Kalundborg, til Politiken.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.