Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner slukker lyset

Lyset slukkes en time på lørdag
21. MAR 2011 10.53

Mange vil slukke lyset en time på lørdag for at bakke op om den glabale klimabegivenhed, Earth Hour, som arrangeres af WWF Verdensnaturfonden

En af de kommuner, der slukker lyset en time på gader, stræder og i offentlige bygninger er Vordingborg.

Formålet er at sende et tydeligt signal til regeringsledere verden over om at tage klimaforandringerne alvorligt og få stoppet den negative udvikling, siger formand for miljø- og klimaudvalget, Erling B. Nielsen:

- Kampagnen skal bidrage til at sætte fokus på vores elforbrug, og hvor vigtigt det er, at alle er med til at reducere forbruget ved at huske at slukke, når det er muligt.

- Jo flere, der slukker lyset, jo stærkere er signalet. Og alle kan være med, private borgere såvel som små firmaer og store virksomheder. Derfor opfordrer vi også alle til at deltage i den mørke time og stå sammen med millioner af mennesker kloden rundt, siger Erling B. Nielsen.

På hjemmesiden www.wwf.dk/earthhour kan man læse mere om eventen og finde spændende arrangementer landet over, ligesom man kan tilkendegive sin officielle støtte til Earth Hour.

Event med vokseværk
Earth Hour startede i Sydney, Australien i 2007 og har nu bredt sig til 128 lande og 4000 byer. I Danmark er det fjerde gang, kampagnen mørklægger by- og landområder. I 2010 blev lyset slukket i op mod en million danske hjem.

Eventen herhjemme gik i øvrigt tidligere under navnet Sluk Lyset Danmark, men budskabet er fortsat det samme, nemlig ønsket om at klimaændringerne bliver taget seriøst, og at der bliver gjort noget ved dem hurtigt.