Kommuner og regioner går nye veje for at skaffe værnemidler
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Kommuner og regioner går nye veje for at skaffe værnemidler

Blandt andet private virksomheder, uddannelsesinstitutioner og en fyrværkerifabrik har givet kommuner og regioner en håndsrækning og leveret masker, kitler og håndsprit.

Manglen på værnemidler i både kommuner og regioner landet over begynder at vise sig. På Sjælland står Professionshøjskolen Absalon og Zealand Business College, ZBC, klar til at hjælpe med hospitalssenge, håndsprit, masker og andre værnemidler, der befinder sig på sygeplejerske- og sosuuddannelserne, og som derfor ikke er i brug i øjeblikket, skriver Sjællandske.

- Når nu sygehusene og beredskaberne står og mangler senge eller udstyr, er der ingen grund til, at vi ikke låner det ud. Vi skal jo ikke bruge det alligevel, siger uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen, til avisen.

Også Københavns Professionshøjskole har tømt lagrene og kørt to vognfulde med ansigtsmasker, kitler og håndsprit til Nordsjællands Hospital, oplyser dekan Randi Brinckmann i en pressemeddelelse.

- Vi bruger normalt mange værnemidler i vores laboratorier og simulationsmiljøer på sundhedsuddannelserne, men i øjeblikket er der jo ganske tomt, da vores studerende er hjemsendt, siger hun.

Fyrværkeribriller
I Nordjylland er man også presset på forsyninger af nogle typer værnemidler, men her har man valgt at indkøbe 12.000 fyrværkeribriller fra Aalborg Fyrværkerifabrik.

- Situationen udvikler sig fra dag til dag, og der er ikke tale om en kritisk situation hos os på nuværende tidspunkt. I øjeblikket er vi godt med, når det eksempelvis gælder forsyninger af sprit, handsker og briller, siger koncerndirektør Roeland Løfberg i en pressemeddelelse.

Hos Aarhus Kommune har man sikret værnemidler, fordi omkring 50 private virksomheder, borgere og institutioner har henvendt sig med forskellige tilbud, efter sundhed- og omsorgsforvaltningen i sidste uge efterspurgte hjælp.

- Det er fantastisk at mærke opbakningen i en periode med kriseberedskab. Det er strømmet ind med henvendelser, og jeg håber, vi har svaret dem alle sammen. Status lige nu er, at vi har værnemidler til ugens udgang og med de aftaler, vi har indgået med nye leverandører, har jeg ro i maven til, at vi kan klare det i en længere periode, siger Elin Kallestrup, der er kvalitetschef i Sundhed og Omsorg i en pressemeddelelse.

eo

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev