Kommunerne prøver i stigende omfang at fjerne børn og unge fra plejefamilier, opholdssteder og institutioner mod børnenes vilje. Det oplever blandt andre Børns Vilkår.
Det oplever bl.a. Børns Vilkår, som stiller professionelle bisiddere til rådighed for børn og unge til deres møder med kommunale sagsbehandlere.
- Kommunerne prøver i stigende omfang at overbevise de anbragte børn om, at det er en god idé, at de kommer hjem til forældrene, anbringes et andet - oftest billigere - sted eller klarer sig selv. Derfor ser vi flere børn, som må kæmpe og argumentere for, at de ikke ønsker at komme væk fra anbringelsen, siger, Helle Tilburg Johnsen, chef for bisidderafdelingen i Børns Vilkår, til Jyllands-Posten.
Bettina Post, formand for Dansk Socialrådgiverforening, genkender billedet fra sine medlemmers beretninger. Hun menr, der er en tendens til, at især de store børn skal slås for at få lov til at være anbragt.
- Selvfølgelig skal børn ikke kæmpe for at få hjælp til at løse deres problemer. De har ret til at få hjælp, men det er bare ikke ensbetydende med, at anbringelse er det mest rigtige for dem, siger Jane Findahl (SF), formand for børne- og kulturudvalget i KL, der i følge avisen ikke kender til problematikken.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.