8.600 udsatte borgere over 65 år har ikke fået deres tredje vaccinestik mod coronavirus, men det skal en ny aftale indgået mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) ændre på. Det skriver Social- og Ældreministeriet i en mail til Ritzau.
Med aftalen bliver det muligt for kommunerne at bestille en hjemmevaccination fra regionerne. Det kan være fra en praktiserende læge, personale fra lægepraksisser eller nogle regioners udkørende sundhedspersonale.
Det kan hjælpe den udsatte gruppe, der ellers kan have svært ved at komme ud af huset, fortæller Astrid Krag.
- Der er tale om en målgruppe, der kan være sårbare på forskellige vis. Måske er de ikke så godt gående, måske er der lungesygdomme eller andet, der gør dem utrygge ved at skulle opsøge vaccinestederne.
- Så selv om der har været mulighed for, at kommunerne har kunne tilbyde transport til den her målgruppe, så kan vi jo se, at der er for mange, der stadig ikke har fået deres tredje stik, siger hun.
Stadig mulighed for transport
Det vil stadig være muligt for udsatte borgere at få transport til et af vaccinecentrene, hvis der er ledige tider.
Der er omkring 48.000 borgere over 65 år, der bor i eget hjem, men som har brug for hjælp til rengøring og personlig pleje. Det er dem, aftalen omhandler. Kommunerne har lister over, hvilke udsatte borgere der stadig ikke har modtaget tredje stik med en coronavaccine. Gruppen er i særlig risiko for at blive meget syge af corona, fortæller social- og ældreminister Astrid Krag (S).
- Vi kan desværre se, at de er overrepræsenteret i indlæggelsestallene, selv om de ikke er det i smittetallene. Derfor er det rigtig vigtigt at få dem vaccineret nu, så de er beskyttet mod alvorlige forløb mod coronasmitte, siger hun.
Sidste uge blev der oprettet en national hjælpelinje, hvor frivillige kan hjælpe borgere til et vaccinecenter, hvis de har svært ved at komme frem. Hjælpelinjen er drevet af Røde Kors og har telefonnummer 35299760.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.