KØBENHAVN: - Nogle få kommuner er i gang med at undersøge for PCB, fortæller Jacob Ulrik Sachse, forretningschef for kommuner i rådgivervirksomheden Alectia, til Ingeniøren. PCB er et sundhedsskadeligt stof, der findes i bygningsfuger i byggerier fra 50'erne, 60'erne og 70'erne.
- Vi undersøger lige nu Københavns Ejendommes bygninger, og vi har møder med to andre kommuner i de kommende uger. Min fornemmelse er, at det helt klart er på agendaen ude i kommunerne, siger han.
En undersøgelse af 135 ud af 800 mistænkte bygninger skal give et billede af omfanget af bygninger med PCB og af hvad det vil koste at gøre noget ved det.
Men kommunerne arbejder meget stille med PCB-sagerne af frygt for pludselig at blive tvunget til at PCB-renovere alle ejendomme, siger Jacob Ulrik Sachse.
- Mange kommuner er bange for, at hvis det kommer frem, at der er PCB i de og de bygninger, så ryger hele deres anlægsbudget, fordi der kommer politisk pres på dem for at handle, selv om de faktisk ikke ved, om der er brug for at handle endnu.
I Danmark er der først i år kommet regler, der tvinger ejere til at handle, hvis de opdager PCB. Men der er - i modsætning til i Sverige - ingen regler, der tvinger dem til at undersøge det.
Hos landets største boligforening, KAB, var der kun i tu ud af 44 mistænkte afdelinger var fuger med et bekymrende højt indhold af PCB, fortæller teknisk chef Torben Trampe.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.