
Siden 1980?erne har dansk handicappolitik været båret af den holdning, at mennesker med handicap skal kunne fungere på lige fod med andre i diverse aktiviteter i det danske samfund. Derfor har man indført begrebet sektoransvar. Det indebærer, at enhver instans ? offentlig eller privat ? har ansvar for, at mennesker med handicap kan deltage i de aktiviteter, den tilbyder: undervisning, fritidsaktiviteter, job osv.
På statsligt niveau ser sektoransvaret ud til at fungere i praksis, konstaterer SFI. Det skyldes ikke mindst de netværksbaserede organer Det Centrale Handicapråd og Center for Ligebehandling af Handicappede.
På kommunalt niveau kniber det mere. Her har man ingen netværk, der sikrer, at ansvaret kommer til at ligge det rette sted, og at handicaprelaterede hensyn bliver taget i alle instanser. Det betyder, at forskellige institutioner og instanser kan skyde ansvaret for fx en udgift til en given støtteforanstaltning over på hinanden i flere omgange, så det barn, der fx har brug for særlig støtte i en daginstitution, bliver kastebold imellem dem.
/mel
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.