dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Kommunale topjob ikke for personer med ikke-vestlig baggrund

Sølle 94. Eller under én pct. Så mange kommunale ledere ud af i alt 11.615 ledere på alle niveauer har ikke-vestlig baggrund. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
11. DEC 2020 10.10

Man skal lede længe efter en kommunal direktør eller chef med ikke-vestlig baggrund. Tæller man samtlige 11.615 kommunale medarbejdere med lederansvar dvs. alt fra teamledere til institutionsledere, finder man 94 ledere med ikke-vestlig baggrund og 21 efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Det svarer til lige under en pct. af de kommunale ledere. Det viser tal, Danmarks Statistik har trukket for Kommunen.dk.

I dag har ni pct. af befolkningen og otte pct. af de kommunale medarbejdere ikke-vestlig baggrund.

Kommunalordfører Kathrine Olldag (R) er rystet over tallene.

- Det er katastrofalt og fuldstændig vanvittigt, siger hun.

Det er ikke godt nok, mener Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH.

- Jeg tror ikke, at kommunerne har været bevidst om udfordringen, men selvfølgelig skal ledelsen i kommunerne afspejle den mangfoldighed, der er i befolkningen og blandt medarbejderne, siger Bente Sorgenfrey, næstformand i FH.

KL, som repræsenterer de kommunale arbejdsgivere, har derimod ingen kommentar til fraværet af kommunale ledere med anden etnisk baggrund. Organisationen har ikke taget politisk stilling til området endnu, lyder det fra pressetjenesten i en mail.

Læs hele historien på Kommunen.dk.