Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolding-forvaltning går over til dele-biler

Kommunen indgår aftale med en lokalt funderet iværksættervirksomhed, Zapbil, om at levere delebiler til kommunens medarbejdere

KOLDING: Kommunens By- og Udviklingsforvaltning har pr. 1. februar 2012 valgt at benytte sig af Zapbils nye billøsning til virksomheder.

- Det, vi tilbyder, er muligheden for at have adgang til bil til en
fast pris - uden at skulle bekymre sig om værditab, brændstofpriser, reparationer og forsikringer, siger projektleder for Zapbil, Ahmet Günes.

Da Zapbil i forvejen er ganske veletableret i Kolding, vil der ikke i første omgang blive tale om en forøgelse af bilparken, men blot en bedre udnyttelse af de biler, der i forvejen er i byen.

Kernen i ideen er det elektroniske bookingsystem, hvor man booker en bil i det tidsrum, man skal bruge den, og når kommunen ikke bruger bilen, er der mulighed for, at private og andre virksomheder kan få adgang til den.

Det er med til at sikre en lav pris og giver samtidig point på miljøkontoen, idet delebilisme giver færre biler på vejene og derved også mindre trængsel. Zapbilerne hører desuden til blandt markedets mest miljøvenlige, og en Zapbil-ordning kan hjælpe virksomheder til at nedsætte deres CO2-udledning fra transport med op til 30 pct., oplyser virksomheden.

By- og Udviklingsforvaltningen vil kunne mærke skiftet til Zapbil på bundlinjen og samtidig gøre noget godt for miljøet.

- For Kolding Kommune håber vi at Zapbil konceptet hjælper os med at optimere vores flåde både økonomisk og miljømæssigt. Vi glæder os nu til at få det prøvet af, og håber at konceptet senere kan udvides til andre forvaltninger, siger Beredskabschef og ansvarlig for Kolding Kommunes bilflåde, Søren Ipsen.

Zapbil har længe samarbejdet med kommunen omkring p-pladser i Kolding, men det nye samarbejde med By- og Udviklingsforvaltningen er det første reelle projekt med en kommune, hvor de ansatte også selv kan benytte zapbilerne. Zapbil er begejstrede for samarbejdet med By- og Udviklingsforvaltningen.

- Det er et skulderklap for os som ret nyetableret virksomhed at sikre et samarbejde med den kommune, hvor vi startede op, siger projektleder for Zapbil, Ahmet Günes.

mou