Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kolding dropper Falck Jobservice

Håb om færre klager over sagsbehandlingen fremover ligger bag hjemtagning
KORT NYT7. MAJ 2012 9.20

KOLDING: Byrådet har valgt ikke at forlænge aftalen med Falck Jobservice, der begyndte i 2009. Arbejdsmarkedschef Lasse Kamp forventer, at kommunen selv kan løse opgaven både bedre og billigere fremover, skriver Kolding Ugeavis.

- Da vi indgik samarbejdet med Falck, var verden en anden. Før krisen var det svært at finde sagsbehandlere, og mange klager handlede om manglende rettidig omhu. Nu er verden en anden, og Jobcentret kan selv overtage opgaven med sygedagpenge. Falck-samarbejdet har også trukket mange negative overskrifter, så vi er tilfredse med at få opgaven hjem, sagde SF's Lis Ravn Ebbesen under byrådsbehandlingen.

En sidegevinst, som kommunen håber på ved at overtage opgaven selv igen, er, at færre vil klage over afgørelserne. Jobcentret forventer at kunne spare kommunen for 8,2 mio. kr. på sygedagpenge-området frem til og med 2013. Havde man fortsat samarbejdet med Falck, ville besparelsen kun være blevet på 4,8 mio. kr. i samme periode. Samarbejdet havde til formål at spare, og det er da også lykkedes. Faktisk forventer kommunen at bruge 16,7 mio. kr. mindre end beregnet på sygedagpenge i den treårige periode, som samarbejdet med Falck har varet.

ka