Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Køge: Kedelig men højest principiel sag

Køge ærgrer sig over Landsrettens afgørelse i afskedigelsessag, men er enig med HK/Kommunal i, at det er en højest principiel afgørelse

Af Morten Uhrenholdt
[email protected]

KØGE: At Køge Kommune af Landsretten har fået besked på, at den som arbejdsgiver ikke har levet op til sine forpligtelser overfor en handicappet medarbejder, beklager kommunen dybt. Men samtidig erklærer kommunaldirektør Peter Frost, at den afgørelse skal ikke mindst andre kommuner bemærke sig.

- Vi beklager selvfrølgelig, at vi får rettens ord for ikke at have gjort det godt nok. Men så vidt jeg kan se, så er der tale om en skærpelse af praksis, og afgørelsen er højest principiel og vedrører handicappede på arbejdsmarkedet og dermed alle arbejdsgivere - ikke mindst kommunerne, siger han til dknyt.

Der er tale om en ung kvindelig medarbejder med et hørehandicap, der blev ansat i 2007. Køge kommune var ved ansættelsens start bekendt med hørenedsættelsen og indstillet på at understøtte medarbejderen. Men hendes handicap forværredes i løbet af ansættelsen, og ifølge kommunaldirektøren prøvede kommunen at hjælpe yderligere. Bl.a. med kontorets indretning, og medarbejderen blev flyttet fra borgerrettede opgaver til mere indadrettede opgaver.

Medarbejderen blev så til sidst afskediget i november 2009, og HK indbragte sagen for retssystemet.

- Det er selvfølgelig en kedelig sag. Køge Kommune ligger i den bedre halvdel, når man ser på statistikken over kommuners ansættelse af personer på særlige vilkår. Vi gjorde meget, for at det skulle lykkes at bevare den pågældende medarbejder, men åbenbart ikke nok. Og det må vi jo tage til efterretning, siger Peter Frost.

Landsretten afgjorde nemlig, at Køge ikke havde levet op til sine forpligtelser. Kommunen skulle skulle have investeret i udstyr og indretning af arbejdspladsen, så den handicappede kunne bestride sit job. Køge Kommune undlod også at tilbyde hende en anden ledig stilling, som hun kunne bestride.