Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Illustration
Foto: Henning Larsen Architects

Københavns første bydel i træ vinder arkitekturpris

Henning Larsen Architects står bag masterplanen for det bæredygtige byggeri Vejlands Kvarter tæt på Amager Fælled

KØBENHAVN: Vejlands Kvarter, som skal være Københavns første bydel i træ, er kåret som vinder i den anerkendte internationale Architizer A + Awards 2020. Det bæredygtige kvarter er juryens favorit i kategorien ’Unbuilt Masterplan’, oplyser By & Havn.

Architizer A + Awards er en international prisuddeling på det globale arkitektursite Architizer.com.  I samme kategori gives også en ’Popular Choice Winner-pris’, som gik til et projekt ved floden Tiberen i Rom.

Henning Larsen Architects står bag masterplanen for bydelen, der får hjemsted ved Vejlands Allé med adgang til det bynære naturområde Amager Fælled og skal indfri ambitionen om at blive Københavns første bæredygtige bydel med træ som gennemgående byggemateriale.

I konkurrencebeskrivelsen fremhæves blandt andet byggeriets samspil med naturen, grønne facader og større sammenhængende natur- og friarealer. Der lægges også vægt på, at træ – modsat andre byggematerialer som fx beton og stål – er med til at optage dele af verdens CO2-udledning.

Det er målet, at bydelen skal bæredygtighedscertificeres efter højeste bæredygtighedsniveau, som er platin, mens områdets bygninger skal opnå guld-niveau.

Udviklingen af Vejlands Kvarter blev besluttet med Københavns Kommunes budget for 2019. Efter planen skal lokalplanen til politisk vedtagelse  primo 2021, og herefter vil byggeriet kunne gå i gang. Det er By & Havn og PensionDanmark, der står bag udviklingen af projektet.

ka