København vil undersøge en vej væk fra biomasse

KORT NYT21. SEP 2020 15.12

KØBENHAVN: Et flertal udenom Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at undersøge mulighederne for at lave en plan for, hvordan biomasse kan udarbejdes af energiforsyningen i hovedstaden inden 2030. Alle partier - men ikke S og V - kunne stemme for, så forslaget blev vedtaget med stemmerne 34-20.

Forslaget blev stillet af Niko Grünfeld (Frie Grønne) og rammer ind i, at Københavns Kommune som virksomhed har et mål om at blive CO2-neutral by i 2025. Målsætningen bygger på den forudsætning, at den biomasse, Hofor i dag brænder af i fjernvarmen, er klimaneutral. 

Debatten om hvorvidt biomasse kan betragtes som klimaneutral er heftig i denne tid, og Grünfeld kaldte brugen problematisk, da det ikke automatisk kan antages, at biomassen i praksis er CO2-neutral, som påpeget af bl.a. 800 forskere i et åbent brev til Europa-Parlamentet i 2018 og senest af EU’s videnskabsakademi (EASAC), der er et uafhængigt ekspertorgan sammensat af forskere fra næsten alle EU-medlemslande samt Norge og Schweiz.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev