DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

København vil undersøge en vej væk fra biomasse

KORT NYT21. SEP 2020 15.12

KØBENHAVN: Et flertal udenom Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at undersøge mulighederne for at lave en plan for, hvordan biomasse kan udarbejdes af energiforsyningen i hovedstaden inden 2030. Alle partier - men ikke S og V - kunne stemme for, så forslaget blev vedtaget med stemmerne 34-20.

Forslaget blev stillet af Niko Grünfeld (Frie Grønne) og rammer ind i, at Københavns Kommune som virksomhed har et mål om at blive CO2-neutral by i 2025. Målsætningen bygger på den forudsætning, at den biomasse, Hofor i dag brænder af i fjernvarmen, er klimaneutral. 

Debatten om hvorvidt biomasse kan betragtes som klimaneutral er heftig i denne tid, og Grünfeld kaldte brugen problematisk, da det ikke automatisk kan antages, at biomassen i praksis er CO2-neutral, som påpeget af bl.a. 800 forskere i et åbent brev til Europa-Parlamentet i 2018 og senest af EU’s videnskabsakademi (EASAC), der er et uafhængigt ekspertorgan sammensat af forskere fra næsten alle EU-medlemslande samt Norge og Schweiz.

ka