DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

København uddeler grønne kurve til affaldssorteringsmål

KORT NYT11. DEC 2019 10.30

KØBENHAVN: For at nå kommunens mål for affaldssortering, kan borgerne nu få udleveret en 'grøn' kurv til bioaffald. Det skal hjælpe Københavns Kommune til at nå sit mål om at nå 45 pct. affaldssortering ved udgangen af 2019. Ved den seneste måling lå niveauet på 44 pct. Det skriver TV2 Lorry. 

- December kommer nemt til at handle om at forbruge og smide det væk, vi ikke bruger længere. Men som alternativ håber jeg, at københavnerne vil blive ekstra flittige med at huske at aflevere blandt andet pap fra de mange indkøb på nettet og aflagte juletræer til genanvendelse, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) til TV2 Lorry.

København begyndte allerede sidste år med de grønne kurve til bioaffald, hvorefter man nåede op på at sortere 72 pct. af borgernes bioaffald. Men nu vil kommunen gøre et ekstra forsøg på at øge sorteringen, så man kan nå i mål, og kommunen uddeler nu derfor de grønne kurve på 18 af kommunens biblioteker, ligesom de bliver udleveret på genbrugsstationer.

esl