København opretter nødherberg til hjemløse
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

København opretter nødherberg til hjemløse

Nødherberg er ikke kun til isvintre og stormfloder. Også i disse coronatider åbner Københavns Kommune nødherberg.
13. MAR 2020 14.42
TEMA: Corona

KØBENHAVN: Det er ikke hver dag, man ser Beredskabsstyrelsen rykke ind i Sydhavnen i København. Derfor stirrede Kennet Gøtterup, der bor i Sydhavnen, fredag eftermiddag en ekstra gang ud ad vinduet, da en orange lastvogn med det karakteristiske trekantede logo trak op foran Bavnehøj Idrætsanlæg. Ud ad ladet væltede senge, der i al hast blev båret ind i sportshallen. 

Sagen er den, at Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Hovedstadens Beredskab er i gang med at oprette et nødherberg til hjemløse københavnere, oplyser operationschefen hos Hovedstadens Beredskab. 

Københavns Kommunes direktør i socialforvaltningen, Mikkel Boje, skriver i en mail:

‘Socialforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen er ved at forberede etableringen af ekstra kapacitet til hjemløse i lyset af den aktuelle situation.’

Nærmere ønsker de ikke at komme situationen for nuværende. Hos Beredskabsstyrelsen henviser de til Hovedstadens Beredskab for yderligere oplysninger. Hos Hovedstadens Beredskab henviser de til Københavns Kommune, hvor man altså ikke vil komme det nærmere. 

Thi der var ikke plads på herberget
Grundet coronakrisen har flere herberg i København lukket for flere af deres almindelige aktiviteter. 

På Mændenes Hjem på Istedgade justerer de løbende normeringen og åbningstiden. Derudover er alle møder aflyst, og eksterne gæster er heller ikke velkomne. Alle donationer, som ikke modtages på mobile pay, bliver også afvist i døren. 

Herberget RG60 skriver blandt andet på sin facebook-side, at de lukker ned for al personlig fremmøde. Det er således kun de hjemløse, der enten henvises til herberget andet steds fra, eller som i forvejen bor på herberget, der må komme på stedet. Også herberget i Hillerødgade, der huser nogle af kommunens tungeste sociale borgere, har lukket døren for eksterne gæster. De afviser også uanmeldte donationer, som herberget ikke selv har kontrol over. 

Alle døgntilbud, anbringelsessteder for børn og unge og botilbud for voksne opretholdes.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev