Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
I Carlsberg-området kan der nu bygges flere mindre boliger. Kommunen har lempet reglerne.
Foto: Torben Huss, Ritzau Scanpix.

København lemper regler for at få plads til flere små boliger

Ikke bare i nye lokalplaner, men også i gamle kan der nu reserveres plads til boliger ned til 40 og 50 m2.
30. APR 2020 11.55

KØBENHAVN: Af hensyn til børnefamilier har der de seneste 15 år været regler i Københavns Kommune, der sikrede, at boligerne ikke blev for små - men nu går bestræbelserne den modsatte vej.

Reglen har sikret en gennemsnitsstørrelse på 95 m2, men siden er den blevet lempet to gange, så kravet kun gælder for halvdelen af de nybyggede kvadratmeter i områder med nye lokalplaner. Og nu skal den regel også gælde, når der skal bygges i boligområder omfattet af ældre lokalplaner.

Af sagsfremstillingen fremgår det, at ingen boliger, herunder boliger der fremkommer ved opdeling af eksisterende boliger, må være mindre end 50 m2, dog i byudviklingsområderne ikke mindre end 40 m2.

Ikke så firkantede

Tidligere var det kun en fjerdedel af boligerne, der måtte være mindre - og undtages fra gennemsnitsberegningen. Og da måtte ingen af dem være mindre end 65 m2.

Ifølge TV2 Lorry åbner det blandt andet for muligheden for at opføre 3.500 mindre boliger i områder som Valby Syd, Ørestad, Carlsberg og Indre Nordhavn.

- 95-kvadratmeter-reglen har haft sin berettigelse på et tidspunkt, men er på en måde blevet lidt forældet. Vi ser, at boligpriserne stiger, og i nogle dele af København har boligsammenlægninger betydet, at der er mangel på små lejligheder. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i går blev enige om ikke at være så firkantede omkring 95-kvadratmeter-kravet, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) til TV 2 Lorry.