Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København går i offensiven for folkeskolen

De næste 14 dage vil de københavnske forældre møde positive budskaber om den københavnske folkeskole på plakatsøjler over hele byen

KØBENHAVN: Myter om lavt timetal og dårlig trivsel lever - men virkeligheden er langt bedre. Det skal de forældre, der står og skal vælge skole til deres barn, vide. Derfor går de ansvarlige borgmestre nu ud og slår et slag for den københavnske folkeskole.

Mandag morgen var børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) ude og hænge de første plakater op i forbindelse med en ny kampagne, som skal få de københavnske forældre til at vælge den københavnske folkeskole. 

Næsten hver fjerde barn i København går på privatskole, og det skal der laves om på. For den københavnske folkeskole har masser at byde på og er langt bedre end sit rygte. Sådan lyder det fra børne- og ungdomsborgmesteren, der brugte sin mandag morgen på at hænge plakater op i byen i forbindelse med den ny kampagne.

- Forældrene står lige nu og skal træffe et vigtigt valg - nemlig hvilken skole, de skal sætte deres barn i. Vi vil gerne give dem det bedste grundlag at træffe den beslutning på, så det ikke bliver myter og forfejlede forestillinger om den københavnske folkeskole, der afgør det. Der er masser at være stolt af, og vi skal blive bedre til at fortælle alle de gode resultater, den københavnske folkeskole giver, siger Anne Vang.

En rundspørge foretaget blandt forældre til elever i den københavnske folkeskole viser nemlig, at den københavnske folkeskole er langt bedre end sit rygte. Forældrene er blevet spurgt, hvordan de tror, det står det til i den københavnske folkeskole, og mest opsigtsvækkende er det, at to ud af tre tror, at budgettet til renovering af skolerne er faldende. Virkeligheden er imidlertid, at to ud af tre skoler i København er blevet renoveret de senere år.

- I København har folkeskolen højeste prioritet. Derfor har vi sat over 3,7 milliarder kroner af til at udvide, renovere og bygge helt nye skoler i København frem til 2014 samt 130 millioner kroner i næste års budget til flere timer i dansk, matematik og idræt, efteruddannelse af lærerne, specialpædagoger til alle skoler samt trådløst netværk og smartboards til samtlige undervisningslokaler, siger overborgmester Frank Jensen (S).

mou