KL: God planlovaftale med små mangler

Overordnet er vi tilfredse, siger formanden for KL's kultur-, erhvervs- og planudvalg, som fik de fleste, men ikke alle ønsker opfyldt.

Den grønne omstilling skal fremmes via en række ændringer af planloven. Sådan lyder det om den nye aftale mellem S, V, K og DF om en række ændringer af planloven.

Ændringerne falder i god jord hos Johan Brødsgaard (R), formand for KL's kultur-, erhvervs- og planudvalg og 1. viceborgmester i Silkeborg.

- Vi er generelt positive. Vi får nogle af de håndtag, vi mangler for at kunne fremme den vedvarende energi og klimaet, siger han og nævner blandt andet muligheden for at samle store energianlæg og understøtte elbil-ladestandere. 

Et element er også, at man i lokalplaner kan undlade at kræve parkeringspladser ved nybyggeri, og kommuner og stat får større beføjelser til at gå sammen om energiinvesteringer.

Ikke alt opfyldt

Han hæfter sig dog også ved, at nogle af kommunernes ønsker ikke kom med, nemlig en fjernelse af folkekirkens vetoret og mulighed for at opstille vindmøller og solcelleanlæg i herregårdslandskaber.

Personligt havde han også gerne set en dispensation fra kystbeskyttelseslinjen, når det gælder opstilling af vindmøller. Forbuddet mod vindmøller tre km fra kysten har tidligere betydet, at et projekt med solceller på Djursland blev stoppet.

- Men overordnet er vi tilfredse, siger han.

Læs hele aftalen her.