Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL er og bliver en interessorganisation

DEBAT - KL er sat i verden for at beskytte og forsvare kommunernes interesser, svarer LEV-formand Holbæks borgmester
11. AUG 2011 10.07

Dette indlæg er et svar på Kjærsgaard: - KL har ekspertisen og skåner ikke kommunerne

Af Sytter Kristensen


Jeg beklager meget. Men trods ihærdige besværgelser fra Søren Kjærsgaards side, så føler jeg mig altså ikke 'manet i jorden'.

Uanset hvordan man vender og drejer denne sag, så er og bliver KL en interesseorganisation, som er sat i verden for at beskytte og forsvare kommunernes interesse.

Jeg aner ikke, hvad det er for 'erfaringer', som Kjærsgaard henviser til - og KLs 'store ekspertise' ud i kvalitet og etik i socialpædagogisk indsats for mennesker med udviklingshæmning, det har jeg altså heller aldrig hørt om før.

Næppe undergravende konklusion
Men det er klart, at jeg kan blive klogere på det, hvis Kjærsgård ville være lidt mere specifik. Som kommunernes interesseorganisation tror jeg desværre, at der er en meget lang række konklusioner, som konsulenterne - uanset hvad fakta siger - næppe vil komme frem til.

Eksempelvis er det vel ret usandsynligt at KL overhovedet ville kunne tænke - endsige skrive - en forklaring, som den Ekstra Bladet gav udtryk for i sin lederartikel i går: At gentagne nedskæringer på tilbuddet kan være medvirkende til de problemer, man oplever med kulturen på stedet.

Det er ikke fordi KLs konsulenter er dårlige - det ved jeg intet om. Men hvilken interesseorganisation, kan leve med at videreformidle viden, analyser og konklusioner, som undergraver organisationens og dens medlemmers strategi og interesse? Det er i hvert fald sjældent set før - 'vandtætte skotter' eller ej.


Landsformand i Landsforeningen LEV, Sytter Kristensen


Foto: http://www.flickr.com/photos/artbystevejohnson/with/4610457832/