
? Der er behov for øgede investeringer i kommunale mursten, og det vil vi rejse som et hovedtema ved de økonomiske forhandlinger med regeringen, siger KL?s formand Erik Fabrin (V).
Ifølge en måling, som Gallup har foretaget for KL, bakker danskerne op om KL?s synspunkter. Knap 77 pct. af befolkningen mener, at der er behov for at investere i at hæve den bygningsmæssige kvalitet i kommunale institutioner.
- Det er et mål med den kommunale opgave- og strukturreform, at kommunerne skal effektivisere deres drift, så vi kan skabe mere service for pengene. Men det kræver, at kommunerne tilpasser strukturerne til de nye kommunegrænser. Det gælder bl.a. på skoleområdet, hvor en del kommuner ønsker at samle eleverne på færre og mere tidssvarende skoler.
- Regeringen har desuden indført en plejeboliggaranti, som kommunerne skal være i stand til at overholde fra 2009. Det indebærer, at der skal opføres rigtig mange ældreboliger i 2008, hvis garantien skal have et reelt indhold.
Generelt efterslæb
- Vi har i kommunerne generelt et efterslæb i forhold til investeringer i mursten. Kun ca. 30 pct. af kommunernes bygninger er opført efter 1980, mens resten er af ældre dato. Alene af den grund vil der være et stort behov for vedligeholdelse og renovering af bygninger i de kommende år.
- Der er en klar sammenhæng mellem de fysiske rammer og kvaliteten i de offentlige servicetilbud. Fx forventer forældre, at deres børn færdes i tidssvarende rammer i de kommunale daginstitutioner og skoler. Det samme gælder handicappede eller ældre, der bor i plejeboliger. Så behovet for anlægsinvesteringer hænger i høj grad sammen med drøftelserne om en kvalitetereform, siger Erik Fabrin.
De økonomiske forhandlinger mellem KL og regeringen indledes torsdag og ventes afsluttet i midten af juni.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.