K henter tidligere MF ind som byrådskandidat i Faaborg-Midtfyn

Konservative KV21-nyheder - også fra Langeland og Stevns, hvor der er nyt borgerligt valgforbund.
29. MAJ 2021 13.11

TEMA: KV21

Nogle af læserne vil huske Niels Jørgen Langkilde (K), der sad i Folketinget fra 1994 til 1998. Nu stiller han op til KV21 i Faaborg-Midtfyn, oplyser Fyens Stiftstidende. Søren Clemmensen er igen K-spids til byrådet, hvor partiet har en enkelt plads ud af 25. 

Langkilde er landsformand for Patientforeningen og kommunikationsdirektør for H.C. Andersen Instituttet.

Langeland er der ny konservativ spidskandidat, oplyser Fyns Amts Avis. Jørgen Nielsen, der tidligere har været folketingskandidat og er storkredsformand og med i partiets hovedbestyrelse, vandt et kampvalg mod partiets nuværende byrådsmedlem Bo Nissen med stemmerne 18-13.

Ved KV17 stillede Jørgen Nielsen op som nummer to, mens Bo Nissen var K-spids og fik næstflest stemmer - 428 - efter borgmester Tonni Hansen (SF), der fik 2.189. K har her blot den ene plads ud af 15.

I Stevns er De Konservative denne gang gået med i valgforbund med borgmesterpartiet Venstre og Nyt Stevns, hvor tidligere borgmester Mogens Haugaard er spids, oplyser sn.dk. Ved KV17 var Venstre i forbund med Borgerlisten Stevns, der ikke kom ind. K var sammen med LA, hvilket betød to konservative pladser. Nyt Stevns, der også fik to pladser, stod udenfor valgforbund.

- Jeg fik bragt Venstre og Nyt Stevns sammen hjemme hos mig. Og der er nu indgået et valgforbund i blå blok, der har til formål, at alle blå stemmer skal blive i blå blok. Længere er den ikke. Alle ved jo godt, at klokken 20 på valgaftenen så stopper den tætte alliance, sagde lokalformand Bo Kjeldsmark på generalforsamlingen.

Mikkel Lundemann Rasmussen er spids for K, der har to ud af 19 pladser i byrådet.