Jobflugt: Lolland giver nyuddannede lærere mentorforløb

KORT NYT6. SEP 2021 11.43

LOLLAND: På Lolland vil man vende den tendens, som viser, at hver sjette nyuddannede lærer stopper i jobbet. Det oplyser kommunen, som laver et eksternt mentorforløb for nyuddannede lærere. Derudover får de nedsat undervisningstid, så de får tid til at reflektere over og forbedre egen praksis.

Ved møder og onlinesessioner kommer en mentor omkring det personlige lederskab, motiverende og inkluderende læringsmiljø, klasseledelse, relationskompetence og forældresamarbejde. Det er nemlig nogle af de ting, som kan gøre overgangen fra teoretisk undervisning til et job svær.

- Som lærer er det vigtigt med et fedt arbejdsliv, hvor man kan udvikle sig og vokse i den krævende rolle som lærer. Med mange snitflader og kasketter i hverdagen er det vigtigt at kunne sparre med andre - og dermed lette overgangen fra at være studerende til at være folkeskolelærer. At reflektere over sin egen praksis og få andres øjne på dagligdagens udfordringer er altafgørende for nye lærere og deres fortsatte engagement i jobbet, siger konsulent i skole og dagtilbud Karina Lykke Lund.

ibs