Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Jobcentre i samarbejde med frivillige

Fire ud af ti jobcentre samarbejder med frivillige
16. JUN 2011 11.11

En stor del af landets jobcentre samarbejder med frivillige organisationer om bl.a. vejledning og opkvalificering af ledige. Det bidrager med en bedre afklaring af ledige, som er langt fra arbejdsmarkedet, viser en undersøgelse fra CABI.

Fire ud af ti jobcentre samarbejder i dag med frivillige organisationer og foreninger om beskæftigelsesindsatsen, og resultatet er en øget grad af afklaring af borgerne. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som CABI - Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats har foretaget blandt landets 91 jobcentre, hvor halvdelen har svaret.

Undersøgelsen viser også, at flere jobcentre har planer om, at de vil øge samarbejdet med frivillige inden for det næste år.

Målgrupperne for samarbejdet især er kontant- og starthjælpsmodtagere, unge 15-30-årige og førtidspensionister. Det er især vejledning og opkvalificering, virksomhedspraktik og mentorordning de frivillige har del i, mens der i langt mindre grad samarbejdes om jobformidling og job med løntilskud.

Og ifølge jobcentrene bidrager samarbejdet til en øget afklaring af borgerne, inklusion på arbejdsmarkedet og fastholdelse af jobbet.

- Al erfaring viser, at de personer, der er længst væk fra arbejdsmarkedet i første omgang har brug for at få afklaret forskellige forhold i deres liv, inden de er klar til at tage et job. Her tyder undersøgelsen altså på, at de frivillige gør noget rigtigt,  siger Marianne Saxtoft, konsulent hos CABI.