Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Jan Boye er død

Tidligere borgmester i Odense, rådmand Jan Boye, er død
23. OKT 2011 11.39

ODENSE: Rådmanden for By-og Kulturforvaltningen i Odense, tidligere borgmester, Jan Boye (K) er død.  

Jan Boye sov stille ind lørdag d. 22. oktober kl 20.30. Han kom ikke til bevidsthed igen efter den hjerneblødning, der ramte ham den 7. oktober og havde ingen smerter. Han blev 49 år.

Jan Boye var borgmester i Odense fra 2006 til 2009, valgt for Konservative. Foruden jobbet som rådmand var han også formand for Dansk Håndbold Forbund, og det var under et møde i København i denne egenskab, at han blev ramt af en voldsom hjerneblødning. Han havde desuden en lang karriere bag sig som topdommer i dansk og international håndbold. 

Jan Boye var uddannet læge. Privat var han gift med Dorte Hjertstedt, der er tidligere amtsrådsmedlem på Fyn for Socialdemokraterne, og han havde tre børn.

Lars Barfoed: En ildsjæl
Formand for Det Konservative Folkeparti i Folketinget, Lars Barfoed, er blandt dem, der har udtrykt sin sorg over tabet af Jan Boye.

- Jan har altid været en folkekær og dygtig politiker. Det så vi ikke mindst, da han ved forrige kommunalvalg vandt borgmesterposten i Odense Kommune. Jeg kan ikke beskrive med ord, hvor stor en betydning Jan har haft for partiet - på landsplan og i det kommunalpolitiske arbejde. En sådan ildsjæl finder man desværre alt for sjældent, og så meget desto større er tabet så også, når vi mister en så dygtig politiker og nær kollega, siger Lars Barfoed.

Han vil huske Jan Boye for sit gode humør og ukuelige optimisme, men også for Jan Boyes store arbejde for partiet.

- Jeg vil huske Jan for sin utrættelige indsats for partiet, hvor han siden 1979 begyndte sin politiske karriere i Konservativ Ungdom. Sidenhen blev han formand for Konservative Studerende, viceamtsborgmester i Fyns Amtsråd fra 1994 til 2001 - og amtsborgmester i perioden 2002 til 2005. Og i 2005 stillede Jan så for første gang op som borgmesterkandidat og vandt med hele 33.000 personlige stemmer, og blev dermed den første borgerlige borgmester i Odense siden 1937. Jan har også i flere omgange været medlem af partiets Hovedbestyrelse, hvor han i marts blev valgt som repræsentant for kommunalorganisationen, fortæller Lars Barfoed.

Mindeord fra Aarhus

Også den socialdemokratiske borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard har udsendt mindeord i forbindelse med den tragiske død.

- Som borgmester i Aarhus har jeg modtaget meddelelsen om rådmand Jan Boyes alt for tidlige død med dyb beklagelse, og mine tanker går til hans familie. Jan Boye var et dybt engageret menneske, som gennem mange år har ydet en stor indsats for sin by. Han vil blive savnet, siger Jacob Bundsgaard.

srl