Jammerbugt brugte nyttejob i fond i strid med loven

JAMMERBUGT: Kontanthjælpsmodtagere i Jammerbugt Kommune blev sendt i nyttejob ved Museum for Papirkunst, hvor de skulle opføre et stakit. Men ifølge John Klausen, der er professor i socialret ved Aalborg Universitet, var det ulovligt, og kommunen erkender fejlen. Det skriver Nordjyske.

- Det er ganske korrekt, at det burde vi ikke have gjort. Der er simpelthen tale om en fejlvurdering, fordi det, der står i vores strategi, er, at vi tilbyder indsatsen til foreninger og forsamlingshuse. Museum for Papirkunst er en fond, og der har man vurderet, at det var i samme kaliber som en forening, men det er det ikke i nyttejobstrategiens forstand i Jammerbugt Kommune, siger Jannie Knudsen, der er sundheds- og arbejdsmarkedschef.

Nyttejobs må kun oprettes ved offentlige arbejdsgivere som kommuner og regioner og må ikke tage jobs fra andre. Der må godt oprettes nyttejobs ved organisationer og fonde, hvis deres primære indtægt består af offentlige midler. Det gør sig dog ikke gældende for museet, hvorfor det er i strid med loven. Selvom kommunen godkendte arbejdet, skal museet nu betale udgifterne til arbejdet svarende til, hvad det ellers ville have kostet.

mh