DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Intelligent nøgle og dum lås

Det københavnske nøgletyveri løber op i 5 mio. kr.
KORT NYT2. APR 2012 14.59

KØBENHAVN: I sidste uge blev der stjålet seks nøgler fra fire såkaldte nødkaldsbokse, hvor en række svage borgere har deres private nøgle hængende, så hjemmehjælpen kan få adgang til deres bolig. Det kommer nu til at koste Københavns Kommune et millionbeløb, skriver Politiken.

Det er fortsat uvist, om boksene er blevet brudt op eller låst op med en stjålen systemnøgle. Alligevel har Sundsheds- og Omsorgsforvaltningen valgt at investere i et nyt nøglesystem, og direktør Hanne Baastrup anslår prisen til omkring fem mio. kr.:

- Det nye system vil øge sikkerheden betragteligt. Det er et system, hvor låsen er dum, men nøglen er intelligent. Den er elektronisk og kun opladet, så den kan kun bruges i et begrænset tidsrum. Så skulle uheldet være ude, vil skaden være begrænset.

Hun forventer, at det nye system er installeret senest ved udgangen af denne måned. Indtil da vil samtlige knap 4.500 nødkaldsnøgler være fjernet fra nødkaldsboksene og i stedet befinde sig hos de fem døgnbemandede plejehjem ude i lokalområderne. Den ordning kræver ekstra bemanding, og det koster også.

ka