
Alt for mange ledige bliver sendt i løntilskud, der ikke bringer dem tættere på arbejde og i værste fald tager jobbet fra fastansatte. Det er konsekvensen af, at det offentlige hvert eneste år automatisk opretter over 20.000 job med løntilskud.
Randers Kommune har netop skrevet under på en aftale, der vil hindre misbrug eller fusk med løntilskud. Det vurderer Thor Jensen, formand for FTF Region Midt og en af initiativtagerne til aftalen mellem en samlet fagbevægelse, arbejdsgivere og kommunen.
Med de nye retningslinjer har kommunen nu nogle helt klare mål for, hvornår og hvordan løntilskudsordningen bedst kan bruges. Flere fagforbund har peget på, at den økonomiske krise kan få især offentlige arbejdspladser til at ansætte fx pædagoger i tilskud samtidig med, der skæres ned på de faste medarbejdere. Det kaldes også fortrængning, men netop det problem tager aftalen i Randers ifølge Thor Jensen højde for.
Netop chancen for at få fast arbejde er ifølge FTF's formand Bente Sorgenfrey det vigtigste. Hun opfordrer derfor alle landets kommuner til at kopiere det gode eksempel fra Randers Kommune. FTF vil derudover som en del af de kommende trepartsforhandlinger også tage fat i reglerne for løntilskud.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.