DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Hver tredje leder går af de næste otte år

Næsten hver anden skoleleder er i dag over 54 år gammel
KORT NYT1. DEC 2011 9.06

I løbet af kun otte år får omkring hver tredje leder i kommuner og regioner mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Den store udfordring er at finde deres afløsere, oplyser FTF.

Næsten hver anden skoleleder er i dag over 54 år gammel. En næsten lige så stor andel på samme alder findes blandt kommunernes topledere, som fx kommunaldirektører og forvaltningschefer. Blandt lederne inden for sundhedsområdet i både kommuner og regioner er omkring hver tredje 55 år eller derover.

Den grånende aldersfordeling blandt lederne i det offentlige fremgår af de seneste tal fra Det Kommunale Løndatakontor, Danmarks Statistik og Personalestyrelsen som FTF har bearbejdet. FTF er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, bl.a. for nogle af de store faggrupper i det offentlige som fx folkeskolelærere, sygeplejersker, pædagoger og politibetjente. FTF har 34.000 ledere blandt medlemmerne.

Dermed risikerer de offentlige arbejdspladser om kort tid at miste den mest erfarne del af lederne - de, der har oparbejdet erfaring med ledelsesjobbet gennem mange års praksis. Og som samlet set ligger inde med den største mængde opgraderede kompetencer gennem formaliserede lederuddannelser som fx diplom i ledelse og master i ledelse.