Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hver niende afviser ikke 'stærk mand'

Hver fjerde synes, det er en god idé at lade eksperter køre landet
KORT NYT14. JUN 2011 8.31

I en ny undersøgelse giver danskerne en regulær begmand til det demokratiske system, der er grundlagt gennem mere end 100 år i Danmark. Hver niende er åben for en stærk leder, der styrer landet uden hensyn til Folketinget eller vælgerne, mens hver fjerde synes, det er en god idé at lade eksperter køre landet.

Den opsigtsvækkende konklusion fremgår af en ny undersøgelse Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt 2.119 danskere i sidste uge. Målingen er foretaget på baggrund af en lignende undersøgelse i Sverige, der for to uger siden viste, at op imod hver fjerde svensker er positive overfor en handlekraftig leder, der ikke behøver stå til ansvar for vælgerne eller den svenske rigsdag.

Professor i statskundskab på Københavns Universitet, Tim Knudsen, kalder tallene 'rystende'. Niels Helveg Petersen (R) , der i årevis har talt varmt for demokrati og Grundloven, tager relativt let på, at hver niende dansker foretrækker en stærk landsleder i stedet for Folketing eller en regering:

- Jeg havde da gerne set tallet lavere, men det er nok, hvad man altid må forvente, siger han.

ka