DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hovedstaden storproducerer ufaglærte

Der er tre gange så stor chance for, at børnene bliver ufaglærte, hvis de går i skole i Brøndby, som hvis de går i skole på Fanø eller i Nordsjælland
KORT NYT15. JUN 2012 12.33

Blandt de ti kommuner, som producerer flest ufaglærte, ligger seks i Hovedstadsområdet. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriets uddannelsesdatabase, som Ugebrevet A4 og Kaas & Mulvad har analyseret.

Adjunkt Mette Pless, der forsker i udsatte unge på Center for Ungdomsforskning, Aarhus Universitet, advarer om, at vi står med en gigantisk opgave, hvis udviklingen skal vendes:

- Folkets skole er udfordret. Vi bosætter os med nogle, der ligner os selv. Derfor får vi skabt de her opdelte boligområder, hvor vi går i skole med nogle, der ligner os selv. Vi snakker om ghettoer i nogle af storbyområderne, og man kunne også tale om, at der er ghettoer i byerne nord for København, siger hun til Ugebrevet A4.

Helt modsat Vestegnen forholder det sig på Fanø, i Allerød og i Hørsholm, hvor kun knap hver tiende ikke får en eller anden form for ungdomsuddannelse. Seks af de ti bedste kommuner på dette felt ligger i Nordsjælland.

tsp