Siden 2004 har Trygt Natteliv-samarbejdet gjort en stor indsats for at fremme trygheden for alle, der bevæger sig ud i nattelivet. Fx er der kommet større fokus på at forebygge uro, vold og misbrug – bl.a. bliver vold og misbrug anmeldt, og der udstedes karantæner. Desuden er der i dag næsten ingen unge under 18 år i nattelivet.
Netværk for dørmænd
Blandt de andre nye initiativer forsøger man at etablere et netværk for dørmænd på de enkelte restaurationer og diskoteker. Desuden har Holstebro i konkurrence med fire andre byer i Midt- og Vestjyllands Politikreds lagt billet ind på at få opsat tv-overvågning på to af taxa-holdepladserne i Holstebro midtby.
- Vi lægger stor vægt på indsatsen i Trygt Natteliv, og det hidtidige samarbejde har givet rigtig gode resultater. Derfor er vi glade for, at alle parter er med på at fortsætte og udbygge projektet, så det også fremover er trygt at bevæge sig ud i Holstebro Kommunes natteliv. Og vi håber selvfølgelig, at Holstebro får tildelt tv-overvågningen på taxaernes holdepladser, siger borgmester Arne Lægaard.
Jens Kaasgaard, politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, hilser også den nye vision og det udbyggede samarbejde velkommen.
- Vores hidtidige erfaringer med et godt og troværdigt samarbejde mellem aktørerne i nattelivet har allerede været en stor succes. Derfor har jeg også store forventninger til det udvidede samarbejde, siger politidirektør Jens Kaasgaard.
Blandt de mange aktiviteter i Trygt Natteliv er uddannelse af dørmænd og ansatte i restaurationer og diskoteker samt besøg på uddannelsesinstitutioner, hvor man fortæller de unge om nattelivets glæder og faldgrupper, og hvordan man kommer sikkert hjem.
Trygt Natteliv har været så stor en succes, at andre kommuner har brugt projektet i Holstebro Kommune som rollemodel for lignende projekter.
Fakta om Trygt Natteliv
Trygt Natteliv er et samarbejde mellem restauratørforeningen i Holstebro Kommune, politiet, Holstebro Taxa, Bevillingsnævnet og SSP i Holstebro Kommune. Indsatsen er del af Holstebro Kommunes forebyggende SSP arbejde.
Det fælles overordnede mål er at skabe trygge og sikre rammer for unge i nattelivet, hvor kompetente voksne vejleder og griber ind over for uhensigtsmæssig adfærd, alkohol- og narkotikamisbrug, vold og seksuelle overgreb.
Målgruppen er primært de 18-25-årige og sekundært unge mellem 15 og 17 år. Men også forældre og andre voksne i de unges netværk – fx lærere, kolleger og arbejdsgivere – er en del af målgruppen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.